Nieuws

Warten brûst 15 en 16 september


Wartenster Wetter Wille 15 en 16 september.

 

Wartenster Wetter Wille bruist dit jaar weer van allerlei activiteiten. Het dorp ligt weer vol historische schepen die met de sail-in langs komen varen. Aan het Nypaed staan verschillende ambachten. Muziek ‘dweilorkesten en shanty-koren’, straattheater georganiseerd door TS Warten en in de NH-kerk theaterproductie waarin wijlen Rense Westra centraal staat. Museum Warten heeft haar deuren open met een expositie van ‘de fiskerij’.

 

Rondom de kerk braderie en dit jaar voor het eerst op het jachthaventerrein een ondernemersplein met hoofdzakelijk ondernemers uit eigen dorp. Hier is onder andere gelegenheid om onder begeleiding van een duikinstructeur kennis te maken met de duiksport, er is muziek, workshop sloep roeien, kofferbaksale en nog veel meer. 

Vervoer tussen dorp en haven wordt via het water geregeld.

’s Avonds kunt u weer genieten van de candlelight show. Ter afsluiting van de avond speelt Jokers Wild.

Zondag starten we de oecumenische kerkdienst in de tent met het gospelband Sinjael uit Donkerbroek. Aansluitend een koffieconcert van het Thomas orkest.

Tijdens dit weekend ligt het opleidingsschip Emeli van maritieme academie Harlingen aan de meerpalen. Er zijn Aquabubbels, loterij en vanaf 16.00 uur afterparty met Weima & Vd Werf.

Dit evenement is weer mogelijk gemaakt door fondsen, sponsoren, adverteerders en vrijwilligers. Hartelijk dank daarvoor.

Bestuur en vrijwilligers zijn al maanden met de voorbereidingen bezig en hebben er zin in.

 

Als u belangstelling heeft om tijdens Wartenster Wetter Wille op de braderie te staan stuur dan een mail naar wartensterwetterwille@gmail.com . Kosten één dag € 15,- voor twee dagen of € 25,- inclusief kraam.

 

Catharinus, Piet, Ria, Robin, Petra, Arjan, Fokje, Tryntsje, Oege en Haye

 

 
   

Terug naar overzicht